OR-adviseur

about
coloumn image

Adviseren proces en inhoud

De ambtelijk secretaris is een functie waarin expertise niet alleen bestaat uit theoretische bagage. Vooral de ervaring maakt hier een belangrijk deel van uit. Ik ben al ruim 12,5 jaar ambtelijk secretaris, en heb allerlei situaties binnen de medezeggenschap meegemaakt. Door deze lange en intense ervaring ben ik in staat elke vorm van medezeggenschap te ondersteunen met kwalitatief goed en pragmatisch advies.

coloumn image

Coaching en training OR

Een ambtelijk secretaris met een grote expertise, gebaseerd op zowel theoretische kennis als ervaring, is ideaal om kennis aan de medezeggenschap over te dragen. Individuele coaching en feedback wordt veel gebruikt en wordt door de meeste OR-leden dan ook als positief ervaren. Ik heb de capaciteiten om deze coachende en stimulerende taken te vervullen. Een basistraining WOR voor nieuwe leden of een startende OR behoort ook tot de mogelijkheden.

coloumn image

OR-verkiezingen

Eén van de op het oog eenvoudig taken van een ambtelijk secretaris is het organiseren van verkiezingen. Niets is echter minder waar. Het is een lastige klus om verkiezingen soepel en volgens de WOR te laten verlopen. Voeg daar het element tijdsdruk bij dan kan alleen een duizendpoot met veel kennis en ervaring deze job tot een goed einde brengen. Ik ben door de jaren heen deze duizendpoot geworden en kan een ondernemingsraad met zowel schriftelijke als digitale verkiezingen helpen een succesvolle OR-verkiezing mogelijk te maken.